2 gode råd til dit lån

Hvis tiden er inde til, at du skal låne penge online, så er der flere ting, du kan have i dine overvejelser. Med nogle af de råd du finder herunder, kan du være bedre klædt på, når du trykker “Ansøg” til et lån. Der kan nemlig være en gode besparelser at hente, hvis man ved, hvad man skal kigge efter. 

1. Start med et overblik over din økonomi

Uanset hvor meget eller hvor lidt du skal låne, så er det et must at danne et økonomisk overblik. Ellers kan du ende med at belåne dig for højt, hvilket kan gøre det svært at betale renter og gebyrer tilbage, hvilket kan ende med at blive en ekstra dyr fornøjelse. Start derfor med at regne på, hvor mange udgifter du har om måneden, og hvad dine samlede indtægter er. Herefter har man en idé omkring, hvad man har til rådighed hver måned. Selvom du måske har x-antal tusinde til rådighed, så kan det være en idé, at du ikke belåner dig så højt, at hele dit rådighedsbeløb ryger på renter og gebyrer. Det kan nemlig være rart, at man har ekstra penge til rådighed, hvis der skulle komme uforudsete udgifter. 

2. Dan dig et overblik over, hvad lånet reel set koster dig

Det kan lyde banalt, men det er langt fra alle, der får kigget på, hvad det reelt set koster tage det lån, man gør. Det kan man dog hurtigt få et overblik over, hvis man kigger på bl.a. ÅOP. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent. Her kan man altså få en idé om, hvad lånet reelt set koster en, når man samler gebyrer, renter og andre udgifter forbundet med lånet. 

Hvis man har besluttet sig for at lån penge, så er det værd at have ovenstående ting i baghovedet.