Da en kimono blev allemandseje

21 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kommer måske lidt an på ens alder, men hvis du kun er to årtier gammel eller lignende, så vil du nok synes, at en kimono er noget, som der altid har været der, og måske ser du det endda som noget ret så skandinavisk.

Og der findes da også dem, der laver kimonoer herhjemme, og selv store brands benytter sig af at komme ind på det marked med kimonoer, som er blomstret op i løbet af de seneste år, hvor mange vil eje en kimono.

Det er specielt kvinder, der gerne vil det, men også mænd kan benytte sig af den slags, selvom mange foretrækker almindelige morgenkåber eller bådekåber.

Men tænk lige på vejret herhjemme og resten af Norden: Det er ikke ligefrem fordi, at miljøet er gavnligt for den slags, når de ikke holder så meget på varmen.

En kimono kan bruges til meget

Hvis man er lidt ældre, så tænker man nok også mere på en kimono som noget, de har på i Østen eller lignende, hvor vejret er lidt bedre, hvor de er udsmykket med blomster eller lignende.

For her var vejret da også til, at man bare lige skille tildække sig, så man ikke blottede sig selv, men ellers måtte det gerne være luftigt.

Sådan har vi ikke ligefrem haft tradition for det her i Danmark.

Men i løbet af de seneste år er en kimono gået hen og blevet noget, man finder i mange garderober, fordi man netop bare gerne vil have den flotte udsmykning på sig eller bare lige et stykke stof, så man er dækket.

For modsat for eksempel en morgenkåbe eller badekåbe, så kan man have en kimono på det meste af dagen.

Er man hjemmegående eller har weekend, så kan man jo sådan set have den på hele dagen, hvis man er til det.

More articles