Overvejer du at stifte et selskab? Så er det første trin i processen at finde en erfaren og kompetent juridisk rådgiver, som kan hjælpe med at føre din drøm om selskab fra idé til virkelighed på kort tid og til en rimelig pris. Netop dette kan det landsdækkende advokatfirma Hviid Advokater hjælpe med. Hviid har eksisteret i mere end 27 år, og står altid klar til at hjælpe med et bredt spektrum af juridiske anliggender, herunder oprettelse af selskab. Hviid er effektive i deres arbejde, og tilbyder indledende samtaler over telefonen, som kan hjælpe dig til en bredere til indsigt i din egen sag og dine muligheder, og Hviids team til hurtigt at kunne komme i gang med at hjælpe dig med den. En sådan samtale er selvfølgelig gratis hos Hviid, og derudover ganske uforpligtende.

Første trin til afklaring omkring processen er beslutningen om, hvilken type selskab man ønsker at oprette. Valg af en selskabsform kommer blandt andet både an på, hvor mange midler man har til rådighed fra start, og hvor mange mennesker man er om oprettelsen af selskabet. Er man eksempelvis en enkeltperson, kan det være uoverskueligt at stille med en stor startkapital, som det kræver, hvis man vil stifte et anpartsselskab eller et aktieselskab. Derfor er det meget udbredt i Danmark, at man stifter personvirksomheder i en sådan situation. Personvirksomheden har ikke lige så mange punkter, de skal reguleres på som kapitalvirksomheder har, og så kræver de ingen startkapital, hvilket er den hovedsagelige grund til deres udbredelse. Dog skal man som personlig virksomhedsejer være indstillet på, at man binder sin egen personlige formue ubegrænset til virksomheden. Kommer virksomheden i økonomiske problemer og dermed gæld, gør man som stifter og ejer også selv. Det er dermed noget, der nøje skal overvejes, før beslutningen træffes. 

Er du dog allerede nogenlunde afklaret om alt dette, og ønsker at komme i gang med processen med det samme, skal du blot udfylde Stiftelsesskemaet fra Hviids hjemmeside med de mest basale oplysninger, og sende det ind til teamet. Du vil derefter blive kontaktet hurtigst muligt med næste skridt imod oprettelsen af dit firma. Hviids mange års erfaring er din garanti for en professionel tilgang – du vil blive sat i kontakt med den advokat, som har størst viden om netop sager som dine, og derfra blive ledt sikkert og problemfrit gennem oprettelsen. Hviids team har stor viden om love og regulationer inden for erhverv og selskabsoprettelse, og sørger for, at alt foregår efter bogen.