Hvad kan du være bekendt at betale på Gul og gratis for en vare?

20 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Var du klar over, at i teorien og faktisk også i praksis så kan du godt gå ned i en dagligvarebutik og forhandle dig frem til prisen på en vare, selvom der er anført en bestemt pris på varen, og der sådan set ikke er noget galt med den?

Det er blot de færreste mennesker, der gør det, og det er da ikke almindelige konsensus, at det bare er noget man gør, og det vil nok også blive for besværligt i længden, hvis man skulle gøre det med hver enkelt dagligevare – men specielt udlande længere væk, er de gode til at forhandle om prisen.

Sådan er vi danskere ikke, medmindre der er tale om salg mellem private til private, for så giver det en følelse af at være til loppemarked, vejsalg eller kræmmermarked, hvor det næsten forventes, at man prutter om prisen.

Desuden har man jo heller den samme form for garanti, når man handler mellem private; eller, sådan føles det i hvert fald, så begge parter i en salgssituation som private vil gerne være sikre på, at de føler, de har gjort en god handel.

Sådan foregår det også på nettet, når man skriver og ringer frem og tilbage angående en vare, som en sælger har sat til salg, og potentielle købere byder ind på den.

Dette forekommer blandt andet på Gul og gratis, hvor man kan sidde og have god tid til at formulere sig per mail, medmindre der ligefrem bliver ringet til en som sælger, hvor man skal tage stilling til et muligt salg lige her og nu.

Det er sværere at bevise en handel, der er aftalt oralt, end det er at gøre med den, der foregik på skrift, men det er lettere at aftale noget på stedet, hvor man ikke har betænkningstid til at formulere et svar på skrift.

Man må så selv bedømme, om prisen er den rette på varen, som man vil betale for den.

More articles