En Stetson-hat er ikke kun for cowboys og eventyrere

11 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

Når man før i tiden fik øje på en Stetson hat ude i gadebilledet – så var det faktisk lidt forkert.

For man forventede at se sådan en på TV på hovedet af en mand, der ledte en ekspedition ude i junglen, eller hvis vedkommende var ude på en rundrejse, hvor der blev skrevet dagbog undervejs – eller der bare var tale om en natur-dokumentar i al almindelighed.

Der var nok mange børn, der forbandt den hat med udrejsende mænd, der virkelig forstod at leve livet på kanten med nogle seje oplevelser, de kunne fortælle om ved ikke bare lejrbålet, men også når de kom hjem til en klub eller loge og berettede videre om det.

Den slags læste man om i magasiner og så på TV, der var de eneste underholdningskilder dengang, og mange unge mennesker blev suget ind i den verden, som de gerne ville være en del af.

Nu kan alle få fat i en ægte Stetson-hat

Man skulle nok også til udlandet for at så sig en ægte Stetson-hovedbeklædning, og det beviste bare endnu engang, at sådan en person havde både mulighed og råd til at rejse ud, som mange mennesker drømte om dengang.

Drømmene er der stadig, men som unge studerende kan rejse verden rundt nu og opleve verdens hjørner, uden det skal koste dem for meget.

Det gør dem ikke til undersøgere og udforskere af den slags, som der tidligere var meget af i underholdningsbranchen, og som var den ægte vare, hvor der ikke var opstillet noget.

Men nu om dage kan man købe en sand Stetson-hat, bare man gør ud på en hovedgade i de fleste byer, men man kan også købe dem på nettet.

På den måde kan specielt mænd komme lidt tættere på deres tidligere idoler.

Af samme grund ser man ikke så mange unge mennesker gå med den slags hatte.

Flere Nyheder